C.M.I Dr. Miclau Lucica Stomatologie Timisoara

NTI-tss ne scapa de migrene


NTI-tss in mana
NTI-tss in mana
Contractarea muschilor masticatori in timpul somnului, care duce la cefalee cronica, migrene si dureri in zona tampelor, poate fi redusa semnificativ  cu ajutorul aparatului NTI-tss.

Bruxismul nocturn (inclestarea involuntara a dintilor in timpul somnului) afecteaza un numar tot mai mare de oameni, in special copii, iar atunci cand se manifesta cu o forta mare duce la aparitia migrenelor si a altor probleme de sanatate.

NTI-tss este un aparat mic, aproape invizibil, care se aplica in gura pe timpul noptii si duce la inocluzia dintilor, ceea ce impiedica inclestarea maxilarelor, eliminand factorul ce provoaca o contractie puternica si indelungata a muschilor.

Nu este o gutiera obisnuita, nu acopera toti dintii, ci numai doi dintre dintii de pe maxilarul superior. Cu o gutiera clasica, muschii se contracta si dintii se inclesteaza in continuare, singurul beneficiu fiind acela ca dintii nu se tocesc. Aparatul NTI-tss este proiectat pentru a elimina inclestarea, ducand la disparitia tensiunii asupra muschilor fetei si, in timp, chiar la disparitia acestui obicei nocturn .

NTI- tss este realizat cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara. Vizita pacientului la medic dureaza circa 30 de minute.

Pe langa efectele favorabile asupra frecventei si intensitatii crizelor migrenoase, aparatul poate fi folosit si dupa un tratament endodontic (presiunea exercitata asupra dintelui obturat recent fiind practic inexistenta), in prevenirea fracturarii lucrarilor provizorii si a traumelor asupra implanturilor dentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu