C.M.I Dr. Miclau Lucica Stomatologie Timisoara

Implantul dentar

 Ce este un implant dentar ? Implantul dentar, având forma unui şurub, reprezintă rădăcina unui dinte artificial ce urmează a înlocui dintele lipsă sau care va fi folosit ca stâlp într-o lucrare mai mare. 
 
Exemplu Implantul DentarMaterialul din care este realizat este titanul, material 100% bio-compatibil.

 Cât durează operaţia ? Operaţia cuprinde 2 etape. 1. Etapa chirurgicală, şedinţă în care se inseră implantul dentar în os după care se acoperă cu gingia. Această etapă durează în medie 1 oră. Urmează o perioadă de 3-6 luni , în care rădăcina de titan se integrează în os. 2. În a doua etapaî se montează bontul protetic peste implant şi se ia amprenta pentru noul dinte sau noua lucrare pe implanturi.


Există riscul ca implantul dentar să fie respins ? Corpul nu respinge implantul dentar asa cum ar putea reacţiona cu un transplant de tesut moale cum ar fi plămânul inima sau rinichiul. Asta nu înseamnă că implantul nu poate eşua, dar se poate datora altor factori, cum ar fi o poziţionare greşită, aplicarea forţei pe implant, igienă defectuoasă sau alte boli existente la pacient. Implantele dentare sunt făcute din titan, un material biocompatibil, care se integrează în osul din jur şi devine parte din corp. Titanul este folosit tot mai mult în domeniul medical pentru a înlocui părţi ale corpului.

Doare ? NU. Intervenţia se va face sub anestezie. Nici după intervenţie nu te doare., iar în cel mai rău caz vei fi uşor umflat câteva zile.
Avantajele implantului Înlocuirea unui dinte lipsă se face printr-o singură coroană şi nu prin 3 ca în cazul punţilor clasice; nu se sacrifică integritatea dinţilor vecini, dar atunci când aceştia au carii mai mari se preferă realizarea unei punţi dentare în defavoarea implantului ; purtîtorii de proteze mobile pot beneficia de lucrări fixe în urma inserării de implanturi; sunt estetice, lucrările pe implanturi arată identic cu dinţii naturali; sunt cea mai bună alegere, rata de succes fiind mai mare în comparaţie cu alte tratamente stomatologice.

Exemplu implant dentar


2 comentarii:

  1. Nice work and great style of presenting information about the implant dentar it's good work.
    implant dentar

    RăspundețiȘtergere
  2. Excellent incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make running a blog look easy. The overall glance of your website is magnificent, let alone the content!
    der wirklich zu mir paß

    RăspundețiȘtergere